Monday, November 4

No more sepi.. but happy.. happy holidayy

Its been an ages x hupdate blog ni.. fyi, I da kawin.. n got 1 kid +1... hehehe.. since kite lame x berblogging.. kite akan citer sikit demi sikit k...

Cuti oi..cuti oi.. now is november da.. deepavali pun I  cuti.. spending my time with kids.. sambung cuti awal muharam skali.. hehehe..

Nak year end musim mengawan.. hehe... weekend je full org kwin.. alhamdullilah. .♥ happy for them...

Ni nak cite sikit.. my best fren since secondary school.. her adik kawin last friday.. they buat ijab kabul d Restaurant ZamZam Shah Alam.. makanan mmg best.. sedap.. tempat pun mmgla cantik alahaiiii.. syokk je tgk mempelai... majlis mmg sempou n x melebih2 but nampak classy... wehuuuu... sesape nak buat wedding yang simple n classs leh la buat kat situ.. ♥

Okay for today, need to sharpen sikit keje umah while my bz dotter tgh tdookkk.. ♥ the

Wednesday, April 6

THE RIGHT PATH??

Hi my frens.............. :)


berat hati nak cakap tapi inilah hakikatnye... ;( kenapa, mengapa and bagaimana nak mulakan hidup pasni??? gediknye...........!!! well, sebenornye aku nak resign je (esk last day)... bukan nye masalah beso pun.... tp... huk huk huk... cedih sgt nak tinggalkan kwn2 kat cini... almost 1 year and half kat cini...terLALU BYK SUUUUUKAAA DUKA  kat cini...but wut to do, life must go on no matter wut happen.!!! kan..kan..kan...
July 2009, 
pas resume kat abg ady (kawan perodua) then die suh dtg interview... esknye g la.. jumpe en AZli..sungguhla kelam kabut dat time.. sbb xthu job product ape... nasib baik die x suh balik coz terlepas ckp name k.liza..barula die thu yg
hani ni dtg utk post and product ape...sungguhla lega jugak dat time.. so sesi interview pun bermula...k.liza x tnye byk pun tapi die sound mane original nye cert( nak d jadikan cite yg aku tlh menghilangkan half of my cert coz tercicir.......)
free2 je dpt ceramah.. well, aku ok je.. buat dek je... :P I luv You k.liza :)
thank you coz amik sy bekerja dgn w/pun sekejap......:p
3rd August 2009,
-1st day masuk office di cini trus cr k.liza,but die half day dat time,(ni aini yg bgtau) :) dielah yg pertama aku jumpe si AINI :) mase tu die sombong gak.. tapi, pas da kenal die.. shes sgt ok.. jus kdg2 megusik die geli gelaman je die.. sorry aini for wut happen b4 this..
 I luv You :P

-Zarift da xde die pun di antara org yg aku mula2 kenal...coz die pun baru je masuk...die pun ok gak.. sgt baik dgn aku yg agak kalut + takut dat time... yela sorang pun aku x kenal...kan ..kan..thax bro for your lovely + hot jacket...and also for pillow yg slalu buat aku tido....:P
 I miss you beb :)

-1st day gak, k.zizy pengsan dat time.......maybe shes so stress+ x cukup tido kot...........:) mase tu die agak berisi but now.. shes hot gegirl!!! hehehe:P thank akak for your support b4 thiz.... I will not forget you.. thankz coz being so patient about my behaviour.. sometime im yelling at you..
but trust me it wasnt my attention OK...:( bkn yelling tau tapi tertinggi suare je.. badmood kot..pls forgive me..:'( that y la jadi mcm tu.. tapi yg penting thax coz being my sisiter:)
I luv You akak

-K.bea.....shes offering me naik kete sesame..car pool.......die sgt baik n baik n terbaikkkkkkkkkkkkkkk........die sgt helpful in any situation pun.. sgt understanding........sgt x kedekut......sgt suke ejek2 aku.....sgt suke menyekolah n menyeramahkan aku.....akak thanx for everything.......hani xkan lupe sumenye......kite same2 bersuka-suke, mengemuks kan diri..makan,,makan n tidooooooooo...i still lagi ingat pesan akak,
" dun be to close with anyone...just be nice with everyone...."
thanks coz being do nice with me eventho hani agak geram dgn akak tghari tadi...GgGgGgggggRRRRR......xpe2....
I still luv You akak.. :)

-tya.. baru ku perasan yg lips die dah tubuh satu mole...hahahahaha.. tula...mulut manis... ewkk...:P.. jgn marah k..... aku sayang ko sgt..thanks coz being so nice with me too tya...aku xkan lupe kan ko n our frenship kite.........:)
jgn riso k..psl yg ko msg tadi.. if aku free, aku akn teman ko... dun worry k.......ni nak cite sket, budak ni sgt sombong waktu aku mula2 masuk keje... langsung x mo ckp2 dgn aku.. tau la team leadr....hmm.........
:( sian aku ......1st2 keje da kene marah dgn die coz bace newspaper..taux knp aku bc sbb aku xde kwn nak borak drpd aku mcm org bodo je pandang2 sane sini baik aku bace..kan..kan..kan..but now, we r going closer sbb aku budak baik.. heheheheh:) thanks tya coz being such a good fren of me......
:) I luv You Tya.....

-Dharshini..shes da one yg ajar aku buat keje... thank darling.. i really appreciate it darl.......:)
I luv you

-hana & k.nik & nabiha & imran & joanna: thanks coz being so nice to me... our frenship still remains k.......
I luv all of you..
To my adik-adik.. ;),
Suraya,Anitha and farhan........;) thanks coz being such a good fren too.....
xkan lupe jasa2 kamu-kamu kalian yg selalu banjer makan...xkedekut makan........ thanks so much.....:)
i LUV ALL OF YOU

To my team members,


k.nurul: thank coz being so nice and nice to me... evetho sometime kite quarrel... but believe me...xde sket pun niat utk sakitkan hati akak.. thanks jugak for mknn yg akak masak.. sgt sedap...:)thank..thank..thank..........
I luv You akak.......:)
latifah: syg ko... eventho kite kenal sekejap tapi ko sgt baik....:) thank darling :)
I luv you
dina: thanks coz being my fren also....evetho kite x rapat but kite saling infrom menginform ttg new info..kan..kan..thanks yer..:)
i luv u too

sakhti,kalvinde,archuna,muniesh-thax a lot gurl.. :) all of you being so nice to me... i will never forget about all of you .... just a sweet memories that never delete from my mind!!! :) go go gurl.....
i luv you all
To my beloved manager,

;_)senyum dulu... hehe.. bosss sorry a lot coz of the unexpected letter yg i bg tadi....... i need too...i have too...i must too... thanks a lot of your guidance n information n education working with you..
u rock boss eventho u always yelling at me!!
( i tau tu jerit manje2kan panggil name i..hahahaha) I like you!!! :) n pls change our scorecard....!! heheheh!!! u baik..u x push2 i pun..u just a simple manager that always help me...very understanding manager( so far la...)
keep up the good work k boss..
 i will miss you alot.. ghehheheheh :)
To my company,

thanks alot.. such a good environment....my cubicles...my pc...my phone(eventho my line always breaking!!!) not forgotten my chair.. it comfort me always...........  thanks a lot...I going to miss it a lot... :)
To my new company,

I hope this is the right path for me....................:) a good employer :) maybe a good leader to become......... hehehe :)
 im going to luv my new company.......... :)

p/s: kawanku..halalkan makan minum... terkasar bahasa...tersakit hati dgn hani.. mintak ampun dari hujung kaki ke hujung rambut.... mungkin x sengaja... ampunkan k...

BYE.............. ;(



Friday, February 25

Awosome animal friends....... they love each other!!!!!!!

hi all :P,  enjoy the pixs.........


 rusa + rusa
so loving :)

 childhood moment :) its a precious moment

 bestnye.. riding time... :)

 poor little kanggry.. where is ur mon...? its ok, she will accompany u....... :)

the best Mom ever..... :)

 sweet friend :)

 they suit each others!! amazing

 best friend forever.......... :)

hey..... u carefull.. u gonna hurt me:)

 again,... best mom ever

 so sweet... playing hard huh.... :P

 amazing anaimals..........

 i love this... im touch!!

:)

 cute.. :)

 :P

 superb!!

 best mom ever n ever

 :)

 sweet friends.........

 sweet friends........ :)

p/s: berkasih-kasihanla kita sesama makhluk........ dunia ini akan aman jika kite berperangai seperti mereka.......:)

Tuesday, February 22

febuary its almost over.......... ;(

ello everyone.............

bulan cinta ;)

  common words for couple

 ayat ni pon!

  romantic poem!

so...jadila yg bwh ni.. hehehe ;)

 so loving..loving..... best! hehee

but........... bile dugaan dtg menduga.......... hukhukhuk ;( .................... jadila macam ni



he loves you but she hate you.. and she loves you and he hate you... sgt2 mencabar gitu.. tapi perasaan yang bawah ni...........



teringat lagu neyo feat rihanna.. hate how much I love you.... alal comel2 gitu.... gado2, cinta.. pastu baik balik........ selagi ada CINTA

we belong each other (dun we syg?? ;) )

                                        when love take over, we will live to the end of the life


;)

but, readers out there..........

ME?? I do have someone beside me.. and I realy love him.. pray for my happiness.......... AMIN ;)









Thursday, February 10

kata-kata hangat 'I love you' sgtla menyentuh perasaan pada waktu2 yg dibwh ni k.. :)

ello :)
bulan cinta, bulan febuari...............
if kite selalu ckp 'I love you' kat bf @ gf kite mesti sgt bosan n menjemukan..hehehe.. ayat tu jadi x power da kan.. yela asyik yg same je ayat cintenye,.. cube try sekali sekala.. hmm.. mestila gugurla jantung tu bf n gf korang nnti......... xpun jantung korang yg gugup bile nak mennyebutnye.. hehe sgt chumel jer kan.. :)
so.... bile sepatutnye ayat tersebut harus di ucapkan????

semasa..............

A) Si Dia menjagamu semasa sakit
- best tak if bile kite sakit then bf kite jaga.. syoknye.. kejutkan bgn suh mkn ubat, tlg suapkan ubat, tuamkan kain tuala kat dahi kite ni.. byk lagila.. sde gak bf yg sgt prihatin sggp basuhkan bj2 keje yg melambak tue. hehe salutela.. ("syg, awk xya basuh or suapkan pape utk sy.. cukupla ade kat tepi sy bile sy skt.. tu pun da ckp sgt2 sy hargainye....")

B) Meminta nasihat dan pendapat dari kamu
- penah x korang minta pendapat ttg nak beli umah or tukar keje ke? then org yg plg penting utk korang tanye seblm bt kptsn adalah bf selain family and teman baik..kan?? bile jwpn yg diberikan sgt menguja and positive, da tentu korang akan hargai pendapat tersebut kan.?? tapi korang perasan tak? knp korang tanye pasangan korang ttg pekara yg sy sebut diats tu? maknenye, pasangan korang tu adalah org yg paling penting.sweetkan bile pasangn kite bt mcmtu kan.

C) Si Dia menghargaimu.
- korang ade x perasan yg bf korang hari2 nak tgk muke korang 24 jam..penatkan..(tu sy la.. kdg2 penat gak nak melayannye.. hehehee) well, itu maknenye bf korang sgt menghargai kahadiran kamu ler... hargainye.. k!! lagi satu, bf or gf korang ade x cerita psl kebaikan korang kat kwn or family dieorg? (mcmane nak thu cite baik ke tak? korang tgkla layanan family and kwn2 gf or bf kat korang, if baik, maknenye cite baik2 saje.. if x, asyik memoody je, maklum sedirila k..) ( ye syg, sy akan jumpe awk selalu tanpe fail!!)

D) Kamu dilayan dgn begitu istimewa
-merajuk mmg sgt sesuai dgn kalangan wanita kan.. (oops!!...bf i pun same!! hehehe) bile korang gado or merajuk pasangan korang ade x bagi hadiah bunge ke, coklat ke.. or ape2la utk cover gado and rajuk korang tu... tgk ni la masanye untk kuarkan Magik word tu!!! occay!!( syg..... sy syg kamu kalu kamu hadiahkan sy bunge and coklate tiap2 hari.. hehehe memain je.. kopak bf aku)

E) Si dia begitu istimewa ketika kamu bersamanya.........
-pasangan kamu lebih suke keluar menghabiskan masa dgn kamu daripada kawan2 dieorng, maknenye, sidia sgt suke kuar dgn kamu! seolah2 tanpa kwn pun die leh hidup.. lebih kurang macam tu la....... :)

p/s: selamat berkasih kasihan... jgn pulak melampau2.. teringat lagu meor hassan + ana rafali.........boleh pandang2, jgn pegang2..:)

Wednesday, February 9

happy chinese new year :)

helo :)


tak terlambat utk mengucapkan selamant tahun baru kpd penganut budha di seluruh malaysia..... gong xi fat chai!!!! yep yep yep :P cuti yg best bulan feb ni... syok tido and keje!!!! gym ape cite?? yet cuti gak... hahaha!!! semalam baru strat balik.. penat seh...... :P well, im going to kedah this week.... holiday again with my family and syg!!!! yep yep yep....... :) nntikan pic2 yg menarik kay :)

Tuesday, January 18

cita-cita beralaskan usaha + pengorbanan

hi kekwn..:)


besau x makne tajuk di ats tu...??? hehehe.. agak mencabarkna.. sebenarnye nak share dgn sesape je la..(dgn ko la sape lagi yg tgh bc blog ni.. eh, ade ke yg bc blog sepi aku ni??? ntahla.. ) aku join fitness.. hehehe.. last year aku berjaya masuk kelas fitness hanya sehari, then the next day aku jatuh tangga(agak parahla) disebabkan aku x leh nak turun tangga.. betis and peha aku sakit giler k.. mase aku jtuh tu plak ibu btul, blkg aku and die dgn selambanye menjerit nama aku n satu blok gegar k.. tapi x dapat gak die tarik tgn aku.. n aku pun meluncur jatuh kedepan ala2 jetski... (8 nak tangga k!!!) byangkan kesakitannye........... tapi aku still keje the next daynye.. naik bas lagi tau...

this year,
aku mencuba nasib lagi semata2 utuk cita2 aku(nak kurus la.. ape lagi..) semalam aku berhempas pulas kat gym.. alhamdullilah, dgn supporter k.kea and joanna.. and not forgotten paan, imran, k.zizi and suraya aku berjaya manage diri kat gym tu!!! yes..yes..yes..byk gak la aku cuba machine2 yg boleh menguruskan aku tu..:) hehe

well,.... today (a day afta joined fitness)
 aku mange utk bgn awal drpd biasa wlwpun paha aku sakit... (tapi x la seteruk last year) aku manage utk bgn and keje mavam biase.. rungutan tu mmg biaselakan.. but alhamdullilah...... aku leh lagi turun tangga dgn baik... :) thumb ups!! xmalukan puji diri sendiri.......... wuek!! tu sume kata2 rangsangn utk diri aku la........
                                                                                         kuat nye aku..heheh :P
p/s: hopefully hub aku berkekalan hendaknye.......... :) byk benda and pekara kite harus korbankn utk dapat sesuatu... berdoa and tawakkal selalu.. yang lain kite serahkan kpdNYA.. amin